Rozsdafoltok a szombathelyi városmakettenÉs mintha zöldebb is lenne.

Csak most, hogy visszanéztem a másfél hónappal korábban készült fotókat, vettem észre, hogy már az átadáskor zöldülésnek indult Szombathelyen a nagy pont kavart Fő téri városmakett.

Talán azért sem tűnt fel a zöld árnyalat, mert úgy tudom, a jelenség a rézötvözeteknél természetes jelenség, lásd a pécsi dzsámi tetejét. (Aki jobban ért hozzá, ajánlom a kommentmezőt.)

Hogy a szombathelyi városmakettnél ezt belekalkulálták-e, azt nem tudom, mindenestere mintha egyre több és erősebb zöld felület lenne a kétméter átmérőjű alkotáson.

Nehéz elképzelni a makettet, úgy, hogy teljesen matt zöld, kivétel azokon a fémesen csillogó helyeken, ahol a kezek sokat tapogatják.

Ennél zavaróbb, hogy megjelentek a rozsdapöttyök is.

Egyelőre nem túlságosan feltűnő a jelenlétük, de ha tovább szaporodnak, jó eséllyel valamit majd kell tenni velük.

Amúgy még mindig sokan megállnak nézegetni a 30 milliós költségvetésű érdekességet.

Városmakett, Szombathely

Városmakett, Szombathely

Városmakett, Szombathely

Városmakett, Szombathely  Városmakett, Szombathely

Városmakett, Szombathely

Városmakett, Szombathely

Városmakett, Szombathely

Városmakett, Szombathely

Korábban:

Ilyen közelről a szombathelyi Fő téren álló városmakettmm

Névjegy: Józing Antal

1964-ben születtem Komlón, Pécsen voltam középiskolás, de főiskolás korom óta Szombathelyen élek. Megannyi munkahelyen megannyi mindent csináltam, leginkább tanítottam és újságot írtam. Három évtizede dolgozom a médiában. Írtam papírba és elekronikusba, írtam nagyon kicsibe és nagyon nagyba, voltam szerény külsős és voltam komoly főszerkesztő. Mindig szerettem a magam útját járni. A Blog21.hu független médiafelületet 2015-ben indítottam, remélhetően nemcsak a magam örömére.

Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés