Az az út Kőszeg és Horvátzsidány közöttHa megnézem a család történetének utolsó egy évszázadát, kiderül, az három város köré szerveződött.

Hiába váltották egymást a generációk, szűkölt vagy tágult a kör, mi bizony megmaradtunk a Budapest, Pécs és Szombathely tengelyen; ezen helyek között jöttünk és mentünk, születtünk és múltunk el.

Ezeket a helyeket „osztjuk el” a halottak napján is.

Enyémek a Vas megyei sírok.

Szombathely mellett ilyenkor menetrend szerint ellátogatok a kőszegi és a büki temetőbe is, hogy meggyújtsam a gyertyákat a távolabb lakók nevében is, na és hogy önző és profán módon gyönyörködjem a Kőszeg és Horvátzsidány közötti néhány kilóméretes útszakaszban.

Van úgy, hogy az év ezen szakaszán már komor tél fogad, van, hogy ködben úszó szellemvidéken autózom át, van, hogy az alacsonyan szálló sötét felhőkből depresszió csepeg, és van, mint ma délután is, hogy az elmúlás napfénnyel és színekkel telített harmóniája vigasztal, miközben a csomagtartómban lapulnak a gyertyák, virágok és koszorúk.

Ilyenkor békés szívvel elfogadom, hogy ez az út jutott nekem.

p1600991

Az az út Kőszeg és Horvátzsidány között

Az az út Kőszeg és Horvátzsidány között

Az az út Kőszeg és Horvátzsidány között

Az az út Kőszeg és Horvátzsidány között

Az az út Kőszeg és Horvátzsidány között

Az az út Kőszeg és Horvátzsidány közöttmm

Névjegy: Józing Antal

1964-ben születtem Komlón, Pécsen voltam középiskolás, de főiskolás korom óta Szombathelyen élek. Megannyi munkahelyen megannyi mindent csináltam, leginkább tanítottam és újságot írtam. Három évtizede dolgozom a médiában. Írtam papírba és elekronikusba, írtam nagyon kicsibe és nagyon nagyba, voltam szerény külsős és voltam komoly főszerkesztő. Mindig szerettem a magam útját járni. A Blog21.hu független médiafelületet 2015-ben indítottam, remélhetően nemcsak a magam örömére.

Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés