Hogyan lehet szert tenni egy hasznos házigépre?



Néhány évvel ezelőtt egy görbe estéről jöttünk haza, nagyjából hajnali akárhányóra lehetett. Történetesen másnap lomtalanítás volt. A Malom utcában az egyik szeméthegy oldalában megláttam egy háromkerekű bringát. Biztos lelkesen és örömmel szolgálta a gyerekeket korábban, nem szép dolog így elbánni vele – villant át az agyamon, aztán alakuló tervekkel a fejemben a hónom alá csaptam a szerkezetet.

Egy rövid pihenés következett ezután a járgány történetében, majd átalakításon ment keresztül. Az ülés helyébe eltávolítható palló és deszkadarab került, így a házigép (amely később egy internetes bejegyzés ihletésére a rekutya nevet kapta a keresztségben) tökéletesen alkalmas lett kisebb terhek udvari fuvarozására.

rekutya

A rekutya speciális működési területe a leander. Minden ősszel segít a tekintélyes méretű és súlyú virágok garázs végébe való juttatásában, illetve az onnan való tavaszi visszavándorlásban.

Szerintem szép feladat.

Ha akkor nem járok arra, szegény pára egész más életutat fut be.



mm

Névjegy: Józing Antal

1964-ben születtem Komlón, Pécsen voltam középiskolás, de főiskolás korom óta Szombathelyen élek. Megannyi munkahelyen megannyi mindent csináltam, leginkább tanítottam és újságot írtam. Három évtizede dolgozom a médiában. Írtam papírba és elekronikusba, írtam nagyon kicsibe és nagyon nagyba, voltam szerény külsős és voltam komoly főszerkesztő. Mindig szerettem a magam útját járni. A Blog21.hu független médiafelületet 2015-ben indítottam, remélhetően nemcsak a magam örömére.

Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés