Hiba a Mátrixban a Gyöngyös patak partján



Facebook oldalamon néhány órája kottyintottam el, hogy egyik kedvenc helyszínem a Gyöngyös patak partja.

Mivel a közelében lakom, sokat járok arrafelé, és bármennyire is sietőben vagyok, igyekszem néhány pillanat erejéig szétnézni, figyelni a fejleményeket.

Nem volt nehéz augusztus elején kiszúrnom ezt a biciklit, pontosabban biciklimaradványt, amikor a múzeum mellett pedáloztam el.

Ilyen volt a bicikli augusztus elején

Leugrottam, lefotóztam a látványt, hogy majd esetleg írok hozzá valami komolyat vagy vicceset, de annyira triviális volt, hogy hagytam a fenébe.

A biciklit aztán még sokszor láttam, és most a hosszú hétvégén megint megálltam, fényképeztem, mondván megkérdezem tőletek, nem hagyta-e el valamelyikőtök ott három hónapja, mert ez a szerencsétlen roncs azóta ott kallódik, és az annyira vicces, hogy húha.

A bicilki október végén

Csakhogy amikor itthon egymás mellé tettem a két képet – melyeken semmit nem módosítottam -, akkor láttam, hogy hiba van a Mátrixban.

A két bicikli első ránézésre ugyanaz, nemcsak a hiányzó az első kerék, de a részletek miatt is. Ha megnézitek a fél csengőt, a csomagtartót, a hátsó lámpát, nyilvánvaló, hogy ugyanarról a tárgyról van szó.

Igen ám, de akárhogy nézem, a kettőnek más a színe.

A bicikli augusztusban még egyértelműen szürke volt, mostanra viszont fekete lett.

A pozíciója is megváltozott, korábban még a Gyöngyös folyásirányával megegyezően áll, most ellentétesen. Mi több, a zárat valaki közben kinyitotta, hiszen az nem kapcsolódik a vaskorláthoz.

Mit jelent mindez?

Eleve furcsa, hogy egy bicikli három hónapig áll Szombathely egyik forgalmas pontján, de ez még hagyján.

De hogy valaki elvigye, átfesse, majd visszaállítja a korábbi helyére a roncsot?

Ennek semmi értelme nincs.

Vagy ennyit csalnak a fények?

Ennyire rajtunk múlik, hogy milyennek látjuk a világot?



mm

Névjegy: Józing Antal

1964-ben születtem Komlón, Pécsen voltam középiskolás, de főiskolás korom óta Szombathelyen élek. Megannyi munkahelyen megannyi mindent csináltam, leginkább tanítottam és újságot írtam. Három évtizede dolgozom a médiában. Írtam papírba és elekronikusba, írtam nagyon kicsibe és nagyon nagyba, voltam szerény külsős és voltam komoly főszerkesztő. Mindig szerettem a magam útját járni. A Blog21.hu független médiafelületet 2015-ben indítottam, remélhetően nemcsak a magam örömére.

Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés