London felfedezése: izgalmas alternatív látnivalók nyitott turisták számára



Az elmúlt években többször is megfordultam az angol fővárosban. Abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy a kötelező látnivalókat (Tower, királyi London, British Museum) már korábban letudtam, így lelkiismeret-furdalás nélkül tudtam nekiállni a magyar turisták által kevéssé ismert helyszínek és felfedezésének.

Nem egy közülük simán beiktatható egy rövidebb tartózkodás programsorozatába, egy részük az érdekességük miatt, mások pedig azért, mert lehet, általuk jobban megismerjük az igazi Londont, mint a tömegturizmus elcsépelt célpontjaiból.

Mivel a londoniak nem szeretik a gyors változásokat, az itt leírtak jó eséllyel most is relevánsak, de mivel a blogbejegyzések olykor néhány évvel korábbi állapotokat tükröznek, az útra kelés előtt célszerű egy gyors ellenőrzést végezni a megadott linkek segítségével.

Kevéssé ismert, ám annál izgalmasabb múzeumok

London, War Rooms

London bejárásához több hét is kevés, megismeréséhez talán egy élet sem elég. Ha turistaként otthon elkezdjük a rákészülést, hamar rájövünk, hogy súlyos kompromisszumokat kell kötnünk, és fájó szívvel lemondani néhány betervezett látnivalóról.

Az itt csokorba szedett múzeumok nem tartoznak a kötelező elemek közé, viszont nagyon is londoniak, és olyan izgalmas területeket járnak körül, amelyek sok látogatót érdekelhetnek.

Ráadásul nem egy közülük ingyenes. Kattintson a részletekért.


Három piac, három különleges londoni íz

London, Broadway Market

Egy nagyvárost a piacai legalább annyira jellemzik, mint épített öröksége. Az alábbiakban három londoni piacot mutatunk be személyes élmények alapján. Kattintson a részletekért.

Ha sétálnivaló kedvünk van

London, lakóhajók a Regents csatornán

Ezek a programok akkor reálisak, ha a látogatók rászánnak egy kis időt a gyaloglásra. Kétségkívül nem könnyű beiktatni őket egy feszített városnézésbe, cserében viszont a város olyan arcát mutatja, amelyet máshogy nem ismerhetünk meg. Ezeket az útvonalakat magam is végig jártam, ezért is tudom jó szívvel ajánlani őket. Kattintson a részletekért.

Humor és kemény szövegek egy belvárosi színházban

London, Trafalgar Studios

A magyar turisták zöme nem a színház miatt megy Londonban, ha viszont mégis megnéz valamit, akkor az jellemzően valami híres musical a West End valamelyik nagyszínházában. Mi viszont arra voltunk kíváncsiak, milyen egy igazi londoni kiszínház, olyan, amibe a helyiek járnak. Kattintson a részletekért.



mm

Névjegy: Józing Antal

1964-ben születtem Komlón, Pécsen voltam középiskolás, de főiskolás korom óta Szombathelyen élek. Megannyi munkahelyen megannyi mindent csináltam, leginkább tanítottam és újságot írtam. Három évtizede dolgozom a médiában. Írtam papírba és elekronikusba, írtam nagyon kicsibe és nagyon nagyba, voltam szerény külsős és voltam komoly főszerkesztő. Mindig szerettem a magam útját járni. A Blog21.hu független médiafelületet 2015-ben indítottam, remélhetően nemcsak a magam örömére.

Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés