Megtisztították és kiigazították a szombathelyi városmakettet



Lassan annyira unalmas leszek ezzel a városmakettel, mint a kormány a nemzeti konzultációival, de most már nincs mese, végig kell játszani a dalt.

Szóval bizonyára emlékeztek, meglehetősen nagy hullámokat keltett a bejegyzésem, amely a mű rozsdásodását és zöldülését firtatta.

Történetesen elég sokat járok el a makett mellett, így nem ritkán ott futok össze ismerősökkel, akik előszeretettel kapnak az alkalmon, hogy megvitassák velem, mit is gondolnak a zöldüléses posztról és magáról alkotásról.

Városmakett

Ez már a megtisztított alkotás.

Én általában ugyanazt mondom, amit már leírtam a legelején: az ötlet jó, a 30 millió viszont elég nehezen értelmezhető.

Közelről jobban látszik

Közelről jobban látszik

Nem is szaporítanám a szót, de úgy illik, hogy beszámoljak a legújabb fejleményekről.

Még a múlt héten kaptam egy fotót, amely azt sejtette, hogy lázas tevékenység zajlik a makett körül, de csak tegnap délután értem oda a fényképezővel.

Nos, a helyzet az, ahogy a mellékelt ábra mutatja, a műtárgyat megtisztították a zöld bevonattól (patina, grünspan, rozsda stb.)

Városmakett

Meghallgatva más kritikákat is, felismerhetőre cserélték a színházi tömböt is:

Városmakett, színház

Korábban – némileg érthetetlenül – egy kidolgozatlan fémkocka  jelezte a Weöres Sándor Színházat.

Remélem, egy darabig nem kell írnom a makettről, de ha mellette összefutok veletek, szívesen beszélgetek róla.



mm

Névjegy: Józing Antal

1964-ben születtem Komlón, Pécsen voltam középiskolás, de főiskolás korom óta Szombathelyen élek. Megannyi munkahelyen megannyi mindent csináltam, leginkább tanítottam és újságot írtam. Három évtizede dolgozom a médiában. Írtam papírba és elekronikusba, írtam nagyon kicsibe és nagyon nagyba, voltam szerény külsős és voltam komoly főszerkesztő. Mindig szerettem a magam útját járni. A Blog21.hu független médiafelületet 2015-ben indítottam, remélhetően nemcsak a magam örömére.

Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés