Titokzatos fémcsíkok a szombathelyi állomásonGondolom ti is találkoztatok már ezekkel a csinos, ezüstösen csillogó fémlemezekkel a szombathelyi vasútállomáson.

Esztétikailag rendben vannak, a lépcsők egyik falfelüli részét zárják le, befejezettséget, komolyságot és mérnöki átgondoltságot sugallanak.

Szombathelyi állomás

Bizonyára így is van, de egyelőre ez a néhány év nem volt elég ahhoz, hogy rájöjjek, vajon mi célt is szolgálnak.

Merthogy a gurulós bőrönd görgői egyik lelógnak róluk, és mivel extrém csúszósak, biciklit nem lehet sem fel, sem letolni rajtuk.

Az elrendezésükből (minden vágányhoz megy egy) lehetnének akár a mozgássérülteket segítő szerkezetek, no de hogyan lehetne közlekedni ezeken kerekesszékkel? Nyilván sehogy.

De akkor tényleg mik ezek?mm

Névjegy: Józing Antal

1964-ben születtem Komlón, Pécsen voltam középiskolás, de főiskolás korom óta Szombathelyen élek. Megannyi munkahelyen megannyi mindent csináltam, leginkább tanítottam és újságot írtam. Három évtizede dolgozom a médiában. Írtam papírba és elekronikusba, írtam nagyon kicsibe és nagyon nagyba, voltam szerény külsős és voltam komoly főszerkesztő. Mindig szerettem a magam útját járni. A Blog21.hu független médiafelületet 2015-ben indítottam, remélhetően nemcsak a magam örömére.

Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés