Túrják a 86-os utat Balogunyomnál, ami nem biztos, hogy jó jel



A közelmúltban vonattal mentem Budapestre, és a vonat ablakából rácsodálkoztam, hogy tényleg építik az új 86-os utat.

A sajtóhírek szerint már ősszel gyorsforgalmin roboghatunk Szombathelyről Győrbe, onnan meg szeretett fővárosunkba.

Még az is lehet, a nagy avatóünnepség pontosan arra a napra esik majd, amin tíz évvel ezelőtt bejelentette az építkezést Ipkovich György akkori polgármester és Hankó Faragó Miklós akkori országgyűlési képviselő.

Történetesen pont én tudósítottam a híres sajtótájékoztatóról. Akkor a politikusok 2010-et jelölték meg az elkészülés időpontjának.

Nem lett kész persze, a történet folytatása is elég nyögvenyelősre sikeredett. Egy tökös egyetemi tanár akár kis is adhatná szakdolgozat témának az M86-os történetét, és a sok szabadidővel és bátorsággal rendelkező hallgató akár azt is kiszámolhatná, hogy hány forintunkban is van egy kilométer.

Útkaparás a 86-os úton Balogunyom környékén. A fotó 2016. május 11-én készült.

Útkaparás a 86-os úton Balogunyom környékén. A fotó 2016. május 11-én készült.

Mindez most onnan jutott eszembe, hogy ma délután egy útépítésbe futottam a 86-os úton valahol Balogunyom környékén.

Pontosabban nem építésbe, hanem csak turkálásba.

A melósok láthatóan a felszínt kapargatják és javítgatják, ami arra mindenképpen jó, hogy alaposan lelassítja az amúgy is cammogós forgalmat, no meg arra, hogy majd kevesebb kátyú és halálfélelem lesz ezen a szakaszon. Most mindkettőből van bőven.

Ugyanakkor ez a kapirgálás azért aggasztó, mert félő, hogy annak a jele, hogy a 86-os út egy darabig még nem épül tovább Szombathelytől délre.

Mindegy, az első tíz év is olyan gyorsan elrepült, majd türelemmel kivárjuk a másodikat is.

Addigra talán megjönnek az önvezető elektromos okos autók is, amiknek isten tudja, milyen utak kellenek majd.

És akkor lehet előröl kezdeni az egészet.



mm

Névjegy: Józing Antal

1964-ben születtem Komlón, Pécsen voltam középiskolás, de főiskolás korom óta Szombathelyen élek. Megannyi munkahelyen megannyi mindent csináltam, leginkább tanítottam és újságot írtam. Három évtizede dolgozom a médiában. Írtam papírba és elekronikusba, írtam nagyon kicsibe és nagyon nagyba, voltam szerény külsős és voltam komoly főszerkesztő. Mindig szerettem a magam útját járni. A Blog21.hu független médiafelületet 2015-ben indítottam, remélhetően nemcsak a magam örömére.

Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés