Szír menekültek mentették a német neonáci politikust



A sors olykor szereti viccesre venni a fazont.

A bevándorlással kapcsolatos nézeteimet talán ismeritek, ugyanakkor nincsenek ínyemre a rózsaszín ködbe burkolt szívfacsaró migráns-történetek sem.

Merthogy az érzelemkeltés mögött – biztos bennem van a hiba – majdnem mindig politikai kommunikációs célokat érzek.

Szeretek kiindulni a tényekből.

Hogy abból ki milyen következtetést von le, és ennek mi az oka vagy a célja, az már más kérdés.

Fotó: Bild.de

Fotó: Bild.de

A tény most annyi, hogy Stefan Jagsch, a német szélsőjobboldali Nemzeti Demokrata Párt (NDP) politikusa Frankfurt közelében lesodródott az útról, autója nekicsapódott egy fának.

Történetesen pont arra halad egy szír menekülteket szállító autóbusz.

A szírek kiemelték a súlyosan sérült Jagsch-ot a roncsból és gyorsan elsősegélyben részesítették.

A NDP 29 éves politikusa Altenstadtban a párt vezető jelöltje volt a választásokon, és Facebook-oldalán ennek megfelelően olyanokat posztolt, hogy „megtelt a hajó”, „állítsuk meg a menedékkérők áradatát”, és hogy „az integráció népirtás”.

No de az is tény, hogy az NPD képviselője a német sajtónak az esetről az nyilatkozta, hogy „a bevándorlók valószínűleg egy nagyon jó, humánus cselekedetet hajtottak végre”.

És még az sem biztos, hogy folyton-folyvást következtetéseket kell levonni mindenből.

Forrás: Independent és Bild



mm

Névjegy: Józing Antal

1964-ben születtem Komlón, Pécsen voltam középiskolás, de főiskolás korom óta Szombathelyen élek. Megannyi munkahelyen megannyi mindent csináltam, leginkább tanítottam és újságot írtam. Három évtizede dolgozom a médiában. Írtam papírba és elekronikusba, írtam nagyon kicsibe és nagyon nagyba, voltam szerény külsős és voltam komoly főszerkesztő. Mindig szerettem a magam útját járni. A Blog21.hu független médiafelületet 2015-ben indítottam, remélhetően nemcsak a magam örömére.

Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés