Az út jobboldalán



Majdnem minden reggel a Vépi úton hagyom el a várost. Ha elég korán visz arra az utam, a szokásosnál is nagyobb figyelemmel pásztázom az út jobb oldalát.

A félsötét vagy derengő hajnali fényben ugyanis emberek botorkálnak az aszfalt szélén, olykor súrolják őket az arra elhaladó autók, miközben őt háttal a forgalomnak igyekeznek az ipartelep felé.

Szombathely, Vépi út

Bíznak benne, hogy aznap reggel sem üti el őket senki.

Ők azok, akik 8-10 órát lehúznak a szalag mellett, a hideg raktárakban, jobb esetben egy szűkös irodában, számítógép fölé hajolva.

Ők azok, akik miatt még működik az ország.

Ők azok, akik miatt van pénz stadionokra, ingyenes Fő téri koncertekre, pártirodákra, felesleges intézményekre, lecsurranó mellékesre.

vipijarda_3

Ők azok, akinek már nem jut néhány száz méter járda.

Senki nem gondolja úgy, hogy a működő reformokból, nagy milliárdos beruházásokból, a zsíros megrendelésekből a “segítés városá”-ban talán ki kellene azt a néhány milliót hasítani, hogy ne szó szerinti életveszélyben kelljen munkába járniuk a téli, hideg, csúszós reggeleken.

vipijarda_2

Reggelenként én is csak kiteszem az indexet balra, és letudom az egészet egy blogbejegyzéssel.



mm

Névjegy: Józing Antal

1964-ben születtem Komlón, Pécsen voltam középiskolás, de főiskolás korom óta Szombathelyen élek. Megannyi munkahelyen megannyi mindent csináltam, leginkább tanítottam és újságot írtam. Három évtizede dolgozom a médiában. Írtam papírba és elekronikusba, írtam nagyon kicsibe és nagyon nagyba, voltam szerény külsős és voltam komoly főszerkesztő. Mindig szerettem a magam útját járni. A Blog21.hu független médiafelületet 2015-ben indítottam, remélhetően nemcsak a magam örömére.

Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés