Ilyen lesz az új Pannónia Étterem Szombathelyen



Két évvel ezelőtt kisebb depressziót (vagy legalábbis kellemetlen érzéseket) okozott Szombathelyen, amikor bezárt a belváros talán legrégebbi és legismertebb étterme, a Pannónia.

Habár a bejáratán akkor az állt, hogy felújítás alatt van, nem sokan hittek benne.

Pedig úgy tűnik, mégiscsak lesz feltámadás.

A Csikós Mihály építésziroda mai Facebook-bejegyzésében ugyanis ez olvasható:

“Szombathely a szívem csücske. Már a pályám elején is rengeteg munkám volt ebben a városban. Nehéz lenne kinyomozni ennek az okát. Volt időszak, amikor hetente autóztam arra, vagy épp napokat töltöttem ott.

Ezért különösen örültem és megtiszteltetésnek vettem, amikor Szombathely egyik prominens, köztiszteletben álló vállalkozója megkért, hogy belsőépítészetileg alakítsam újjá a Fő téren lévő éttermét. A cél, amit el akartunk érni, nagyon árnyalt volt. A következő szempontoknak kellett megfelelni: legyen otthonos, legyen barátságos, legyen elegáns, de ne legyen túl elegáns és ne legyen felvágós; legyen tradicionális, de korszerű is, valamint legyen nagyon színvonalas és mégis laza.

A csiszolgatások után, itt a képeken láthatjátok az eredményt. Azt hiszem sikerült a kitűzött célt elérni, én minden esetre büszke vagyok rá, hogy ilyen lett a Pannónia étterem.”

A bejegyzéshez sok fotó is tartozik. (Kattintsatok a képre a többiért!)

Közzétette: Csikós Terv – 2016. február 2.

Az építésziroda honlapja szerint ők készítették városban a Tó Vendéglő, a Hotel Pelikán, a Palace és a Móló Café terveit is.

Hogy mikor nyit a Pannónia,  arról nincsnek információk.



mm

Névjegy: Józing Antal

1964-ben születtem Komlón, Pécsen voltam középiskolás, de főiskolás korom óta Szombathelyen élek. Megannyi munkahelyen megannyi mindent csináltam, leginkább tanítottam és újságot írtam. Három évtizede dolgozom a médiában. Írtam papírba és elekronikusba, írtam nagyon kicsibe és nagyon nagyba, voltam szerény külsős és voltam komoly főszerkesztő. Mindig szerettem a magam útját járni. A Blog21.hu független médiafelületet 2015-ben indítottam, remélhetően nemcsak a magam örömére.

Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés