Szakértők



Délelőtti úszásom után ülök a melegvizes medencében. Valamiért jó sokan vagyunk, a férfitársaságok témája a pénteki párizsi mészárlás.

A közelemben egy tekintélyes pocakú férfi ül, nagyhangon szakérti az eseményeket, akkor is hallom, ha nem akarom.

A mintegy 10-15 perces előadásban leginkább a klisék kerülnek elő, a demokratizálódni képtelen arabok, a migránsok, az elkényelmesedett Európa, amely most rá van kényszerítve, hogy végre tegyen valamit. Persze megemlítődnek az amerikaiak is, akik a háttérből mozgatják a szálakat és mindenből piszkos üzletet csinálnak. A férfi őszintén sajnálja a párizsiakat, akik a heti kemény munka után beültek egy péntek esti kávéra meghalni.

A tények elferdítésénél vagy a logikai bukfenceknél legszívesebben közbeszólnék, de nem teszem, megtartom magamnak a véleményemet, amely nem nagyon változott az utóbbi két hónap, vagy inkább két évtized alatt. Nem ismételném meg.

Legfeljebb annyit tennék hozzá, hogy – ismertek , nem vagyok egy aggresszív alak, de – most azt hiszem, valaki, akinek ez a dolga, most már tényleg iszonyúan seggbe billenthetné ezeket a szakállas, kalasnyikovos faszikat.

És ebben mondjuk tényleg részt kellene venniük azoknak a fiatal, életerős fickóknak, akik onnan jönnek, és akik mostanában százezerszámra poroszkálnak Európa útjain. Értem én, hogy háború kontra jobb élet, meg minden, de ha csak mindegyikük egy csúzlit fogna a kezébe néhány csapágygolyóval, már akkor lenyomnák azt a néhány megzakkant vallási fanatikust.

parizs_terror

Belőlem ezt hozta ki Párizs.

Másból mást.

A politikusokból az újabb szavazatok reményét.

Míg a magyar pártmédia közmédia mantraszerűen ismétli azokat a tényeket, amelyek közvetve vagy közvetlenül Orbán Viktor zsenialitását támasztják alá, addig máshol mások és máshogy lovagolják meg a fejleményeket.

Itt van például Donald Trump, az amerikai elnökválasztási kampány fenegyereke. A jellegzetes frizurájú ingatlanmágnás kiválóan beszéli az egyszerű emberek nyelvét, és olykor roppant nehéz megmondani, hogy a borzasztó populizmusa mögött igazság van-e vagy csak szimpla idiotizmus. Szerinte az Iszlám Állam problémája egyszerűen megoldható. Mivel a fanatikusok pénze az olajból jön, Trump földig rombolná a finomítókat. „Kibombáznám a szart is belőlük” – fogalmazott finoman a napokban az elnökaspiráns, „genyók”-nak nevezve az ISIS-fiúkat.

A franciaországi események kapcsán az jutott eszébe, hogyha – Amerikához hasonlóan – a párizsiaknak is szabad lenne a fegyverviselés, akkor sokkal kevesebben haltak volna meg. „Csak a rossz fiúknak volt fegyvere” – szögezte le Texasban. Valószínűleg persze az ottaniak is megszakértették az eseményeket, talán éppen egy uszoda melegvizes medencéjében.



mm

Névjegy: Józing Antal

1964-ben születtem Komlón, Pécsen voltam középiskolás, de főiskolás korom óta Szombathelyen élek. Megannyi munkahelyen megannyi mindent csináltam, leginkább tanítottam és újságot írtam. Három évtizede dolgozom a médiában. Írtam papírba és elekronikusba, írtam nagyon kicsibe és nagyon nagyba, voltam szerény külsős és voltam komoly főszerkesztő. Mindig szerettem a magam útját járni. A Blog21.hu független médiafelületet 2015-ben indítottam, remélhetően nemcsak a magam örömére.

Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés