A Vasivíz levelező tagozata



Nincs ember, aki eldöntse, hogy mi jobb: ha a közszolgáltatók magánkézben vannak, vagy ha államosítják őket.

Az első esetben a profit bizony magánzsebekbe vándorol, sokszor az országot is elhagyja, utóbbi esetben viszont automatikusan életbe lép a szabály, mely szerint minél nagyobb egy állami cég, annál kevésbé szervezett, átlátható és racionális a működése.

Magyarországon még hozzájön, hogy az állami, önkormányzati cégek a politika játékszerei, jobb esetben mondjuk rezsit csökkentenek vezényszóra, ha elbírják, ha nem, rosszabb esetben a káderpolitika aktív játszóterei, ennek minden következményével.

Így vagy úgy, de nem lelem logikus magyarázatát, hogy az utóbbi napokban miért is ijesztget engem és a környéken élőket a Vasivíz.

Az első értesítés kb. 10 nappal ezelőtt volt becsúsztatva a postaládánkba, és arról tájékoztatott, hogy reggel 8-tól délutánig nem lesz víz. Merthogy ügyködnek valamit a rendszeren.

Nem egy nagy öröm, persze, de hát meg kell valamikor ezt is csinálni. Gondolom, lehetne ezt éjjel is, csak hát akkor variálni kellene a munkaidővel, macerás, a lakosság meg csak kibírja.

Kibírtuk, persze. Felkeltünk korábban, mindenki lefürdött, vécé mellé bekészítettük a vödröt, konyhába vizet fogtunk fel, ahogy illik.

A vízkorlátozásból semmit nem tapasztaltunk, talán „rosszkor” engedtünk meg a csapot, talán nem is volt. Nem nagyon firtattuk. Örültünk, hogy lement.

Vasivíz

Értesítés és vizesfazekak a konyhában. A hétfői vízkorlátozás (?) csendélete. Ha nincs a harmadik levél és a jelenlegi vízelzárás, valószínűleg nem lett volna ez a blogbejegyzés.

Aztán néhány nappal később megint be volt dobva egy papír, hogy 26-án hétfőn ismét ugyanez. Most már kicsit morogtunk, hogy miért nem lehet ezt egyszerre, és egyáltalán: történt-e valami a korábbi napon?

Mindegy, ismét korán kelés, víz gyűjtése vödörbe, lavórba, fazekakba. Rutinból.

Szinte egész hétfőn itthon voltunk, de semmilyen korlátozást nem tapasztaltunk. Vagy nem volt semmi, vagy csak rövid ideig.

És ma reggel egy újabb cédula, hogy holnap „karbantartási munkálatok” miatt reggel 8-tól délutánig „a vízszolgáltatás szünetel”.

Nem tudom, mennyire lehet ezt így komolyan venni.

Annál is inkább, mert most éppen nincs víz. Valamiért lezárták. Levél nélkül.



mm

Névjegy: Józing Antal

1964-ben születtem Komlón, Pécsen voltam középiskolás, de főiskolás korom óta Szombathelyen élek. Megannyi munkahelyen megannyi mindent csináltam, leginkább tanítottam és újságot írtam. Három évtizede dolgozom a médiában. Írtam papírba és elekronikusba, írtam nagyon kicsibe és nagyon nagyba, voltam szerény külsős és voltam komoly főszerkesztő. Mindig szerettem a magam útját járni. A Blog21.hu független médiafelületet 2015-ben indítottam, remélhetően nemcsak a magam örömére.

Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés