Március 15. valódi üzenete



Számomra hosszú-hosszú évek, évtizedek óta ugyanazt jelentik az állami ünnepek. Az unalmas, üres, patetikus, izzadtságszagú frázisok végtelen pufogtatását.

Hogy a politikusok többre nem képesek, azt elfogadom. Csak azt nem értem, hogy mi miért nem sírunk, röhögünk vagy dühöngünk ilynekor teli torokból.

Az alábbi idézeteket néhány perc alatt gyűjtöttem össze az MTI ünnepi beszámolóiból.

“A március 15-ei vívmányokkal létrehozott pilléreket olyan emberek tették erőssé, akik nem uralkodni, nem vetélkedni akartak.” (Áder János, Isztambul)

“A magyarok számára a szabadság az egyik legfontosabb érték, a személyes szabadság azonban nem létezhet a nemzeti önrendelkezés őrző bástyái nélkül,” (Varga Mihály, Szabadka)

“Sem 1848-ban, sem ma nem könnyű magyarnak lenni, mert meg kell küzdenünk saját utunkért.” (Latorcai János, Csorna)

“A nemzetnek a bátor cselekvésben van az ereje. Az előttünk járók bátorságából merítve képesek leszünk megváltoztatni az országot.” (Lázár János, Makó)

“Új nemzet született 1848-ban, amely átélte, hogy a hazában mindenki összetartozik.” (Hende Csaba, Sümeg)

“A szabadságért való küzdelemnek folyamatosnak kell lennie, annak folyamatosan új célokra kell összpontosítania.” (Trócsányi László, Torontó)

“Minden magyarnak meg kell értenie, hogy a 21. században csak akkor tud boldogulni a nemzet, ha a legjobb vagy a legkiválóbb lesz.” (Lázár János, Hódmezővásárhely)

“A közös áldozatvállalás, a nemzet iránt érzett felelősség és az egyéni konfliktusokon való felülemelkedés március 15. üzenete.” (Bagdy Gábor, Budapest)

“A magyar nemzet 1848-ban felemelte fejét, és egy emberként indult harcba egy valóban fontos, szent ügyért.” (Seszták Miklós, Szatmárnémeti)

“1848. március 15. szakrális momentuma, főnixpillanata a magyar lélek újjászületésének.”(Orbán Viktor, Budapest)

“A célok eléréséért azonban ma is vívni, küzdeni kell, amire csak a bátrak képesek” (Tarlós István, Budapest)

“Nemzetünk legfenségesebb ünnepén évről évre megkapjuk az esélyt, hogy az ellentéteket félretéve, együtt tisztelegjünk a forradalom és szabadságharc hősei előtt.” (Papp László, Debrecen.)

“Ugyanúgy, ahogy a 12 pont nélkül nincs magyar szabadság, úgy 1848 nélkül nincs 1956, nincs 1989, és 2010 sem.” (Rogán Antal, Budapest)

“Aki a magyar nemzet érvényesülését mástól várja, akaratlanul is kárt okoz saját hazájának, mi magyarok ugyanis egyedül vagyunk, csak magunkra számíthatunk.” (Lázár János, Budapest.)

Ja, igen. Mindeközben a nemzet:

http://embed.indavideo.hu/player/video/d6b3915450/



mm

Névjegy: Józing Antal

1964-ben születtem Komlón, Pécsen voltam középiskolás, de főiskolás korom óta Szombathelyen élek. Megannyi munkahelyen megannyi mindent csináltam, leginkább tanítottam és újságot írtam. Három évtizede dolgozom a médiában. Írtam papírba és elekronikusba, írtam nagyon kicsibe és nagyon nagyba, voltam szerény külsős és voltam komoly főszerkesztő. Mindig szerettem a magam útját járni. A Blog21.hu független médiafelületet 2015-ben indítottam, remélhetően nemcsak a magam örömére.

Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés