Ijesztő baloldali szürreálÍgy este későn, fáradtan, hadd ne keressem meg, hogy melyik amerikai író mondta, hogy azért nehéz az ottani írók élete, mert bármennyire igyekeznek, az alkotói fantáziát mindig túlszárnyalja a valóság.

Nos, azt hiszem, így vagyunk mi is az úgynevezett baloldallal.

Korábban még azért még jóízűen lehetett nevetni a Medgyessy „James Bond” Péteren, sőt olykor a Gyurcsány Ferenc nevezetű B-kategóriás amatőr színjátszón is.

Persze voltak már jócskán előjelek, emlékezzünk csak a miniszterelnök keresésére, vagy éppen Mesterházy Attilára, de erre szerintem még a legvadabb fantáziával sem lehetett számítani.

A valóság olyan szürreális térbe fordult át, ami már jócskán túlmutat a humoron, és inkább ijedelmet okoz számomra.

Persze hogy arra gondolok, hogy Falus Ferenc lemondott, és a magyar főváros (!) baloldali főpolgármester-jelöltje Bokros Lajos lesz.

És ahogy most olvasom az esti híreket, állítólag ez komoly.

Azért félek, mert nem értem.

Már Falus Ferencet sem értettem.

Budapesten 2 millió ember lakik.

Ha megállítanak közülük az utcán 50-et, egészen biztos, hogy találnak közöttük egyet, aki alkalmasabb a pozíció betöltésére, mint ő, akiről mindenkinek az jut eszébe, hogy öntözi magára a vizet.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=m928bRI9OrQ]

Persze mindenki ismeretségi körében van egy idióta, akiről el tudjuk ezt képzelni. Csak éppen azt nem fordul meg a fejünkben egy villanásra sem, hogy főpolgármesternek kellene jelölni.

A budapesti MSZP-nek eszébe jutott.

És még mindig nem volt elég.

A csontvázas szekrényből kihalászták a másik, Bokros Lajosnak nevezett idiótát.

Igaz, annyiban konzekvens döntés volt, hogy neki is sikerült már totál hülyét csinálnia magából. És most nem a nevéhez fűződő megszorító csomagra gondolok, hanem amikor az MDF parlamentbe maradása kedvéért a tévében ezt mutatta be mint miniszterelnök-jelölt.

http://coub.com/embed/1u1lp?muted=false&autostart=false&originalSize=false&hideTopBar=false&startWithHD=false

Az MDF persze és szerencsére kiesett.

Igaz, Bokrosnak előtte még sikerült egy kellemes brüsszeli állásba katapultálnia magát.

Ha valamelyiktöknek MSZP-részvénye van, szerintem nagyon gyorsan szabaduljon tőle – mondom ezt este, kicsit fáradtan és nagyon ijedten.

Mi jöhet még?mm

Névjegy: Józing Antal

1964-ben születtem Komlón, Pécsen voltam középiskolás, de főiskolás korom óta Szombathelyen élek. Megannyi munkahelyen megannyi mindent csináltam, leginkább tanítottam és újságot írtam. Három évtizede dolgozom a médiában. Írtam papírba és elekronikusba, írtam nagyon kicsibe és nagyon nagyba, voltam szerény külsős és voltam komoly főszerkesztő. Mindig szerettem a magam útját járni. A Blog21.hu független médiafelületet 2015-ben indítottam, remélhetően nemcsak a magam örömére.

Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés