Ijesztő baloldali szürreál



Így este későn, fáradtan, hadd ne keressem meg, hogy melyik amerikai író mondta, hogy azért nehéz az ottani írók élete, mert bármennyire igyekeznek, az alkotói fantáziát mindig túlszárnyalja a valóság.

Nos, azt hiszem, így vagyunk mi is az úgynevezett baloldallal.

Korábban még azért még jóízűen lehetett nevetni a Medgyessy „James Bond” Péteren, sőt olykor a Gyurcsány Ferenc nevezetű B-kategóriás amatőr színjátszón is.

Persze voltak már jócskán előjelek, emlékezzünk csak a miniszterelnök keresésére, vagy éppen Mesterházy Attilára, de erre szerintem még a legvadabb fantáziával sem lehetett számítani.

A valóság olyan szürreális térbe fordult át, ami már jócskán túlmutat a humoron, és inkább ijedelmet okoz számomra.

Persze hogy arra gondolok, hogy Falus Ferenc lemondott, és a magyar főváros (!) baloldali főpolgármester-jelöltje Bokros Lajos lesz.

És ahogy most olvasom az esti híreket, állítólag ez komoly.

Azért félek, mert nem értem.

Már Falus Ferencet sem értettem.

Budapesten 2 millió ember lakik.

Ha megállítanak közülük az utcán 50-et, egészen biztos, hogy találnak közöttük egyet, aki alkalmasabb a pozíció betöltésére, mint ő, akiről mindenkinek az jut eszébe, hogy öntözi magára a vizet.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=m928bRI9OrQ]

Persze mindenki ismeretségi körében van egy idióta, akiről el tudjuk ezt képzelni. Csak éppen azt nem fordul meg a fejünkben egy villanásra sem, hogy főpolgármesternek kellene jelölni.

A budapesti MSZP-nek eszébe jutott.

És még mindig nem volt elég.

A csontvázas szekrényből kihalászták a másik, Bokros Lajosnak nevezett idiótát.

Igaz, annyiban konzekvens döntés volt, hogy neki is sikerült már totál hülyét csinálnia magából. És most nem a nevéhez fűződő megszorító csomagra gondolok, hanem amikor az MDF parlamentbe maradása kedvéért a tévében ezt mutatta be mint miniszterelnök-jelölt.

http://coub.com/embed/1u1lp?muted=false&autostart=false&originalSize=false&hideTopBar=false&startWithHD=false

Az MDF persze és szerencsére kiesett.

Igaz, Bokrosnak előtte még sikerült egy kellemes brüsszeli állásba katapultálnia magát.

Ha valamelyiktöknek MSZP-részvénye van, szerintem nagyon gyorsan szabaduljon tőle – mondom ezt este, kicsit fáradtan és nagyon ijedten.

Mi jöhet még?



mm

Névjegy: Józing Antal

1964-ben születtem Komlón, Pécsen voltam középiskolás, de főiskolás korom óta Szombathelyen élek. Megannyi munkahelyen megannyi mindent csináltam, leginkább tanítottam és újságot írtam. Három évtizede dolgozom a médiában. Írtam papírba és elekronikusba, írtam nagyon kicsibe és nagyon nagyba, voltam szerény külsős és voltam komoly főszerkesztő. Mindig szerettem a magam útját járni. A Blog21.hu független médiafelületet 2015-ben indítottam, remélhetően nemcsak a magam örömére.

Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés