Török cipőt keresek



Valójában már korábban rájöttem, minden látszat ellenére nagyon válogatós vagyok az ügyben, hogy milyen ruhákat húzok magamra.

Pontosabban azon ruhadarabok listája végtelenül hosszú, melyeket nem venném magamra.

A legérzékenyebb azt hiszem cipőügyben vagyok, és nemcsak magamra nézve: ha valakivel találkozom, sajnos hajlamos vagyok – több minden más mellett – az illető cipőjéből messzemenő következtetéseket levonni.

Mindezek mellett a cipőízlésem roppant nehezen változik.

17 éves voltam, amikor az egyik pécsi cipőboltban villámcsapásként ért a felismerés: nekem félmagas cipő kell.

Gyorsan vettem is magamnak két párat, melyeket aztán évekig hordtam, és amikor elvástak, újra és újra ilyeneket vettem. Az utolsót, egy mélyék hasított bőrt, tavaly vittem Szombathelyen a pénztárhoz.

Sajnos gyorsan elnyűttem, így most ősszel ideje lesz új után néznem.

Ami elég aggasztó, mert félmagas cipőből mindig rendkívül szűkös a választék, emlékszem, egyszer egész Bécsben nem találtam olyant, amit el tudtam képzelni a lábamon.

Mentőötlet lehet a török szál.

Ez két-három évvel ezelőtt bukkant fel mint alternatíva. Az egyik városszéli cipőboltban bukkantam rá a fényképen levő párra.

Cipőm

Ez nem félmagas, viszont – ebből a szögből nem látszik annyira – kissé felfelé kanyarodik az orra, hasonlatosan az “Ezeregyéjszaka meséi” című egykori könyvem illusztrációihoz.

Sajnos minősége csak közepes, és finoman szólva sem a legkényelmesebb, de ha a nők eltipegnek a magas sarkúakban, akkor ennyi áldozatot én is hozhatok az esztétika oltárán.

Ebből a törökös vonalból is kellene egy új pár, de sehol nem leltem.

Ha bármily lelőhelyet tudtok, legyetek szívesek riadóztatni.



mm

Névjegy: Józing Antal

1964-ben születtem Komlón, Pécsen voltam középiskolás, de főiskolás korom óta Szombathelyen élek. Megannyi munkahelyen megannyi mindent csináltam, leginkább tanítottam és újságot írtam. Három évtizede dolgozom a médiában. Írtam papírba és elekronikusba, írtam nagyon kicsibe és nagyon nagyba, voltam szerény külsős és voltam komoly főszerkesztő. Mindig szerettem a magam útját járni. A Blog21.hu független médiafelületet 2015-ben indítottam, remélhetően nemcsak a magam örömére.

Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés