Fotóm a Kékszalag Balaton-kerülő versenyről



Úgy alakult, hogy megint csak meg kellett tennem a Szombathely-Baranya utat.

Kb. 78 útirány verziót ismerek, melyeknek közös nevezője, hogy mind 234 kilométer hosszúak és 3 óra 40 percig tartanak, tekintet nélkül, hogy légvonalban teszem meg a utat vagy Rómán keresztül.

Azt hiszem, Szombathely és Pécs között valahogy különös módon érvényesül a téridő kontínium.

Ma Csipkerek-Zalaszentgrót-Marcali itinert választottam, egyrészt mert a kanizsai vonalat untam, másrészt szerettem volna egy pillantást vetni a Balatonra.

Sikerült is.

A nagy tavon a távolban éppen a Kékszalag Balaton-kerülő vitorlásverseny zajlott.

Gyorsan le is kaptam a két világháború közötti Nokiámmal.

Kékszalag verseny a Balatonon, 2014 – Copyright: J. A.

Most így visszanézve, attól tartok, nem adja teljesen vissza a látvány fenségességét.

(Eredetileg arról akartam írni, hogy az út közben hallgatott 30Y dalok, azon belül is s Rajzszöggel középre hogyan kapcsolódik az utam céljához, de inkább megtartom magamnak.)



mm

Névjegy: Józing Antal

1964-ben születtem Komlón, Pécsen voltam középiskolás, de főiskolás korom óta Szombathelyen élek. Megannyi munkahelyen megannyi mindent csináltam, leginkább tanítottam és újságot írtam. Három évtizede dolgozom a médiában. Írtam papírba és elekronikusba, írtam nagyon kicsibe és nagyon nagyba, voltam szerény külsős és voltam komoly főszerkesztő. Mindig szerettem a magam útját járni. A Blog21.hu független médiafelületet 2015-ben indítottam, remélhetően nemcsak a magam örömére.

Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés