Az olvasás politikai fontossága


Olvasom, hogy a kormány kemény 120 millió forintot költ arra, hogy népszerűsítse az olvasást a fiatalok körében. Ez kb. 100 forintot jelent fejenként, ha naivan azt feltételezzük, hogy a pénz egy része nem tűnik el valamerre. (Mosoly.)

Mennyit olvasnak a fiatalok?Abba most ne menjünk bele, hogy mennyi esélye és realitása van egy olyan programnak, ami az Egri csillagok és A Pál utcai fiúk történetét blogok, Facebook, Skype és hasonlók segítségével majd dolgozza fel, inkább legyünk populisták (újabban ezt mondják azokra, akik szembesítenek az igazsággal) és maradjunk a tényeknél.

Ezek szerint a kormány csak az új szombathelyi stadionra közel százszor ennyi pénzt (9,6 milliárdot) szán, és a mai hírek között csak zárójelben van megemlítve, hogy a vártnál potom 2,2 milliárddal többe került a Tataháza és Baja közötti 27 kilométeres út megerősítése.

Mondjuk a focisták és az aszfaltépítők veszélytelenek.


mm

Névjegy: Józing Antal

1964-ben születtem Komlón, Pécsen voltam középiskolás, de főiskolás korom óta Szombathelyen élek. Megannyi munkahelyen megannyi mindent csináltam, leginkább tanítottam és újságot írtam. Három évtizede dolgozom a médiában. Írtam papírba és elekronikusba, írtam nagyon kicsibe és nagyon nagyba, voltam szerény külsős és voltam komoly főszerkesztő. Mindig szerettem a magam útját járni. A Blog21.hu független médiafelületet 2015-ben indítottam, remélhetően nemcsak a magam örömére.

Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés