Elmeorvosi vizsgálathoz kötném



Már hónapokkal ezelőtt olvastam róla, de elhessegettem magamtól a hírt, mondván, ez nem lehet igaz.

Ennyire nem lehetnek hülyék.

Ám egyre inkább úgy néz ki, hogy de, lehetnek.

Központosítanák a nyelvoktatást is.

Azaz én mint nyelvtanár – diplomával és legális vállalkozással – nem taníthatnék nyelvet.

Mert ahhoz szerintük külön központi engedély kell, egymillió forint letéttel, akkreditációval, napi adatszolgáltatással és hasonlókkal.

Minden szakmában dolgozó tudja, hogy az egész elképzelés egy szürreális ostobaság, úgy, ahogy van, Magyarország katasztrofális nyelvtudása éppen az ilyen idiótaságoknak köszönhető, beleértve a kizárólag lobbiérdekeket szolgáló, bornírt nyelvvizsgarendszert.

Hogy most miért pont a nyelvoktatást szúrták ki áldozatnak, arról csak sejtéseim vannak, de ennyi erővel a  vízvezeték-szerelők, a műkörmösök és a kisállat-kereskedők sem érezhetik magukat biztonságban. Nem is beszélve az újságírókról.

Egyébként politikus meg bárki lehet, mindenféle engedély és letét nélkül.

Én minimum egy komolyabb elmeorvosi vizsgálathoz kötném.

További adalék.



mm

Névjegy: Józing Antal

1964-ben születtem Komlón, Pécsen voltam középiskolás, de főiskolás korom óta Szombathelyen élek. Megannyi munkahelyen megannyi mindent csináltam, leginkább tanítottam és újságot írtam. Három évtizede dolgozom a médiában. Írtam papírba és elekronikusba, írtam nagyon kicsibe és nagyon nagyba, voltam szerény külsős és voltam komoly főszerkesztő. Mindig szerettem a magam útját járni. A Blog21.hu független médiafelületet 2015-ben indítottam, remélhetően nemcsak a magam örömére.

Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés