Mire jó egy uralkodó?Nem tudom mennyire megnyugtató, de láthatóan nemcsak nálunk, de Amerikában is megy a töketlenkedés.

Mivel a politikusok nem tudtak megegyezni az ideiglenes költségvetésről, részlegesen leállt a szövetségi kormány, 800 ezer alkalmazottat küldtek fizetetlen szabadságra, nemzeti parkok, nemzeti emlékhelyek váltak hozzáférhetetlenné a látogatók számára.

A Washington Post arra emlékeztet, hogy Ausztrália hasonlóan járt. 1975-ben szintén leállt az állam működése, mivel nem volt érvényes költségvetés.

Csak hát ott másként oldották meg a dolgokat.

Második Erzsébet királynő, pontosabban annak képviselője, Sir John Kerr kormányzó, mikor kiderült a dolog, még aznap úgy kirúgta a miniszterelnököt, hogy az tokostól vitte ki az ajtót.

15 perc múlva kinevezett egy új miniszterelnököt, aki valamiért azonnal megtalálta a megoldást költségvetésre. Ezt követően három órán belül Kerr – az uralkodó nevében – kirúgta az összes képviselőt.

Aztán választásokat tartottak, és üres lappal újra nekifutottak a munkának a fiúk.

Azóta valamiért egyszer sem fordult elő hasonló eset.

Lám, lám, mire jó egy uralkodó, még ha oly távoli is.

Igaz, néha, úgy érzem, hogy nálunk akkor mennének jobban a dolgok, ha semmiféle miniszterelnök, kormány, parlament és hasonló szervezet nem akadályozná a mindennapi munkát.mm

Névjegy: Józing Antal

1964-ben születtem Komlón, Pécsen voltam középiskolás, de főiskolás korom óta Szombathelyen élek. Megannyi munkahelyen megannyi mindent csináltam, leginkább tanítottam és újságot írtam. Három évtizede dolgozom a médiában. Írtam papírba és elekronikusba, írtam nagyon kicsibe és nagyon nagyba, voltam szerény külsős és voltam komoly főszerkesztő. Mindig szerettem a magam útját járni. A Blog21.hu független médiafelületet 2015-ben indítottam, remélhetően nemcsak a magam örömére.

Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés