A szabadságharc frontjáról jelentem 2


„A magyar bankokat meglepte Orbán Viktor nyilatkozata” – írja most az MTI, majd részletezi a gazdasági szabadságharc legújabb fordulóját.

Megmondom őszintém, engem meg ma reggel az új bankszámladíjak leptek meg, olyannyira, hogy először nem is hittem a fülemnek és a szememnek.

Megint eszembe jutott nagyon is közeli ismerősöm (finoman sem nevezhető az elmútnyóccév nagy hívének), aki valamikor a nagy harc kezdetekor megnézte a londoni Cityben készült fotóimat, és csendesen megjósolta: „Figyelj, ezek kettéhugyoznak bennünket!”

Nézve a hajóágyúként elszabaduló banki költségeket, ismét beigazolódik a gyanúm, hogy a háborúkban – teljes függetlenül annak kimenetelétől – mindig a kisemberek vesztenek. Jobb esetben elhajtják a tehenüket, rosszabb esetben otthagyják a fogukat a lövészárokban.

Szomorú történet, amit csak az vidít fel kissé, hogy az MTI-hírben Orbán Viktor “a bankok erkölcsi kötelességé”-re hivatkozik.

Mára akkor ennyi legyen elég.


mm

Névjegy: Józing Antal

1964-ben születtem Komlón, Pécsen voltam középiskolás, de főiskolás korom óta Szombathelyen élek. Megannyi munkahelyen megannyi mindent csináltam, leginkább tanítottam és újságot írtam. Három évtizede dolgozom a médiában. Írtam papírba és elekronikusba, írtam nagyon kicsibe és nagyon nagyba, voltam szerény külsős és voltam komoly főszerkesztő. Mindig szerettem a magam útját járni. A Blog21.hu független médiafelületet 2015-ben indítottam, remélhetően nemcsak a magam örömére.

2
Szólj hozzá!

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
jozingmorn Recent comment authors
  Subscribe  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés