Napraforgók az út mellettMivel lusta vagyok (lásd: garázsajtó, kertkapu, kicsuk, becsuk stb.) és szeretek sietni (lásd: egyirányú utca, piros lámpa, parkolókeresés stb.) a városban is biciklizem, de a kétkerekű műfaj igazi hozadéka a városon kívül bontakozik ki.

Ha autóval megyek, a bokrok, a mezei virágok, a buszmegállók, az út szélen parkoló piros Ford vagy a fán ülő színes madár nem több, mint azok a digitális képek, melyek a laptopom monitorján követik egymást.

Bicikliről nézve azonban a világ vissszaváltozik önmagává, s ezzel együtt maga az élet is valóság lesz.

Ma például, amikor a zanati sajtótájékoztatóról hajtottam hazafelé, nem tudtam nem leszállni a nyeregből, amikor ezt láttam az út mellett.

NapraforgókLáthatóan a napraforgók sem sietnek sehova, valahogy mindig van idejük követni a napot. Tudnak élni, mondhatni.mm

Névjegy: Józing Antal

1964-ben születtem Komlón, Pécsen voltam középiskolás, de főiskolás korom óta Szombathelyen élek. Megannyi munkahelyen megannyi mindent csináltam, leginkább tanítottam és újságot írtam. Három évtizede dolgozom a médiában. Írtam papírba és elekronikusba, írtam nagyon kicsibe és nagyon nagyba, voltam szerény külsős és voltam komoly főszerkesztő. Mindig szerettem a magam útját járni. A Blog21.hu független médiafelületet 2015-ben indítottam, remélhetően nemcsak a magam örömére.

Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés