23 év



Nem lehet elfutni a végzet elől – hogy ezzel az erős, Coelho-szintű bölcselkedéssel indítsam ezt a posztot.

Az erős felütésre már csak azért is szükség van, mert a helyzet maga is erős: konyhafelújítás mint végzet.

Az eseményre 23 év után kerül most sor.

Felőlem maradhatott még volna minden így 23 évig, beleértve a már a vásárlás pillanatában gázos pozdorja-konyhabútort, a megörökölt, mélyhűtő nélküli Lehel-hűtőszekrényt és a honi ipar egykori büszkeségét, a Karancs gáztűzhelyt.

De meggyőztek, hogy eljött az idő a váltásra.

Így aztán munkásnadrágot öltöttem, és miután kiürítettem a helyiséget, kezembe vettem a vésőt, a kőműves-kalapácsot és nekiláttam a villaszerelés első fázisának, a vésésnek.

A munkafázis nagy előnye, hogy nem terheli túl az agyat, így – kis kreativitással – felfogható afféle nyári pihenésként is.

Konyha, lenézek

Konyha, lenézek

És amikor magamra húztam a „Zobák-kesztyűt” (cinkos mosoly a komlóiaknak), lenéztem a cipőmre, felmásztam a létrára és elkezdtem csapkodni a véső végét, pont úgy éreztem magam, mint 23 éve, amikor a korábbi villanyszerelést csináltam ugyanitt.

Édes Jézus, azóta olyan sok minden történt, hogy ha leírnám a részleteket, nemhogy egy blogbejegyzésben, de egy könyvtárban sem férne el.

A konyha mostÉs mégis, mintha nem változott volna semmi.

23 év múlva 72 éves leszek.



mm

Névjegy: Józing Antal

1964-ben születtem Komlón, Pécsen voltam középiskolás, de főiskolás korom óta Szombathelyen élek. Megannyi munkahelyen megannyi mindent csináltam, leginkább tanítottam és újságot írtam. Három évtizede dolgozom a médiában. Írtam papírba és elekronikusba, írtam nagyon kicsibe és nagyon nagyba, voltam szerény külsős és voltam komoly főszerkesztő. Mindig szerettem a magam útját járni. A Blog21.hu független médiafelületet 2015-ben indítottam, remélhetően nemcsak a magam örömére.

Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés