Óráshoz mentek az órák



Mivel egyre nagyobb távolságot érzek az elektronikus kütyük és közöttem, ahol lehet, igyekszem elektronikamenetes megoldásokat alkalmazni.

órákIlyenek például az órák, melyek mechanikus verzióiból az utóbbi időben néhány a háztartásba került, illetve van olyan régi szerkezet is, melyet rendbetett az órás.

Kettő közülük most ismét javítás alatt van.

A harmincéves Longines-nak (jobbra) egyik esti múlt heti felhúzás közben „törékeny szíve megszakadt”. Az órás szerint jó esély van rá, hogy új rugót lehet bele tenni, és akkor vidáman ketyeg tovább.

Beadtam megtekintésre a szintén megállt kínai IKEA-vekkert is (balra). „Ez kevésbé kifinomult szerkezet” – kommentálta a minőségét politikusan az órás, mire megnyugtattam, hogy tudom, hogy ez inkább dekorációs célokat szolgál, semmit az idő múlását, de nincs szívem úgy kidobni, hogy nem jártam körül a javíthatósága ügyét.

Pénteken kell visszamennem értük. Kicsit izgulok.



mm

Névjegy: Józing Antal

1964-ben születtem Komlón, Pécsen voltam középiskolás, de főiskolás korom óta Szombathelyen élek. Megannyi munkahelyen megannyi mindent csináltam, leginkább tanítottam és újságot írtam. Három évtizede dolgozom a médiában. Írtam papírba és elekronikusba, írtam nagyon kicsibe és nagyon nagyba, voltam szerény külsős és voltam komoly főszerkesztő. Mindig szerettem a magam útját járni. A Blog21.hu független médiafelületet 2015-ben indítottam, remélhetően nemcsak a magam örömére.

Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés