Dubai cool hely 1


dubai-beach

Azannya köcsögit az araboknak. Ezek szerint ott nincs válság. Vagy legalábbis tehetségesen álcázzák. Merthogy némi anyagi ráfordítással kiküszöbölik azt a bosszantó problémát, hogy a tengerparton olykor süt a nap, aminek következtében bizony akár még meleg is lehet. Izzadni meg tényleg elég zsenánt, főleg ha valaki milliomos, milliárdos vagy hasonlóan unalmas foglalkozást űz, és van ideje azon bosszankodni, hogy megint nincs semmi légmozgás, ráadásul kurva forró a homok is.

Amint a mellékelt ábra mutatja, Dubaiban igyekeznek kedvébe járni ennek a szimpatikus vendégkörnek. Körülbelül egy év múlva elkészül el ez kis pöpec partszakasz, ahol a hűtött medencék (lejárt lemez) mellett böhöm nagy ventillátorokkal nyomatják az enyhet adó, üde légmozgást a strandolóknak, a homokot pedig alulról hűtik, így nem égeti az ember talpát, amikor sörért és lángosért áll sorban a büfénél.

Az általános vélekedés szerint (már akit érdekel ez) a gazdag országok csesznek a környezetvédelemre. Ez nem igaz. Például Dubai éppen hogy teljes erővel, ventillátorokkal és föld alatti hűtőcsövekkel küzd a globális felmelegedés ellen. Innen.


mm

Névjegy: Józing Antal

1964-ben születtem Komlón, Pécsen voltam középiskolás, de főiskolás korom óta Szombathelyen élek. Megannyi munkahelyen megannyi mindent csináltam, leginkább tanítottam és újságot írtam. Három évtizede dolgozom a médiában. Írtam papírba és elekronikusba, írtam nagyon kicsibe és nagyon nagyba, voltam szerény külsős és voltam komoly főszerkesztő. Mindig szerettem a magam útját járni. A Blog21.hu független médiafelületet 2015-ben indítottam, remélhetően nemcsak a magam örömére.

1
Szólj hozzá!

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
kiscsákó Recent comment authors
  Subscribe  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés